Natuurgeneeskundige Therapie

Werkvormen

Met welke thema’s kun je bij Natuurgeneeskundige Praktijk Zonnebloem terecht en welke werkvormen kun je verwachten?

Thema’s

Partnerrelatie, ouder-kind relatie, man-vrouw thema’s, schoolproblemen, seksualiteit, rouwverwerking, kwaliteiten optimaliseren, problemen in de werksfeer helen, helen van zielsthema’s, oriëntatie op je leven.

Lichamelijke klachten met een psychische achtergrond zoals hyperventilatie, darmklachten, rugpijn, allergieën, moeheid en depressie, geblokkeerde energie.

Burn-out verschijnselen of herorientatie qua werk.

Werkvormen

De werkvormen zijn een hulpmiddel om je lichamelijk, emotioneel, mentaal en op zielsniveau te ontwikkelen. Jij als persoon staat centraal. In overleg wordt gekozen voor een passend werkplan. Er wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen.

De natuurgeneeskundige consulten bij Natuurgeneeskundige Praktijk Zonnebloem bestaan uit een combinatie van verschillende werkvormen gekoppeld aan de vijf natuurgerichte principes.

Deze principes vormen tezamen een compleet zorgpakket en de essentie van iedere BATC zorgverlener. Ieder paramedisch natuurgeneeskundig consult is gericht op duurzame genezing van de client. De volgorde van deze principes is logisch opgebouwd. Immers, als je onvoldoende scoort op principe 1 t/m 4 ben je niet in staat om actief aan je bestaande problemen te werken.

 1. Energie
  Als iemand te weinig energie heeft, is hij/zij onvoldoende in staat om bestaande problemen op te lossen. Door specifieke testen kan worden vastgesteld hoe het met de energiehuishouding is gesteld.
  Eerst dient het energiepeil omhoog te worden gebracht. De werkvormen die hierbij worden gebruikt zijn massage, ademtechnieken om energieblokkades te helpen oplossen, heling, energiewerk (oefeningen), voedings- en bewegingsadvies. Ook worden bloesemremedies ingezet om balansen te herstellen waardoor de energiehuishouding verbetert.
 2. Prikkeloverdracht
  Een gezond systeem geeft via de zenuwbanen signalen aan spieren en sensoren. Bij een verstoorde prikkeloverdracht kunnen bijvoorbeeld concentratieproblemen ontstaan of een matige of overgevoelige respons op prikkels uit de omgeving. In de behandelingen verbeter ik de prikkeloverdracht door heling, massage, lichaamsgericht therapie, voice dialogue en affirmaties.
 3. Drainage
  Als het lichaam effectief ontgift en afvalstoffen afvoert, lossen blokkades zich op en verbetert de energiedoorstroming en fitheid. Belangrijke afvoerende organen zijn lever, nieren, longen, darmen en huid. Een gezond lichaam is beter in staat om met stressfactoren om te gaan en spanning af te voeren. Manieren om drainage te bevorderen zijn koffie verminderen, kruidenthee drinken, hoog energiewater drinken, een specifiek detoxificatieprogramma volgen, voeding- en bewegingsadviezen. Ook gebruik ik bindweefselmassage om een effectieve drainage te bewerkstelligen en ademtechnieken om spanningen en stress af te voeren.
 4. Voeding
  Met Touch-for-Health (spiertesten) en de pendel test ik op vitaminen, mineralen, allergieën en intoleranties, eventuele blokkades van afvoerende organen en overige balansen in het lichaam die belangrijk zijn in combinatie met voeding. Eet iemand gezond volgens de laatste inzichten? Gebruikt iemand medicijnen? Als iemand medicijnen gebruikt, is extra drinken en een goede afvoer van afvalstoffen belangrijk.
 5. Psyche
  Als het lichaam en de energiesystemen zijn behandeld, kunnen we aan de psyche gaan werken. De client begeleiden om van overleven naar leven te gaan. Welke uitdagingen en problemen spelen er? In de consulten geef ik creatieve manieren om emoties te integreren, patronen in het handelen of reageren te leren herkennen en loslaten. Ook werken we aan het verbeteren communicatie en het leren gevoelens te uiten, grenzen aan te geven en behoeftes kenbaar te maken. Hulp vragen en confrontatie leren aangaan zijn belangrijke vaardigheden waardoor het probleemoplossend vermogen groeit. Effectieve methodieken die ik in de consulten gebruik zijn: voice dialoge, familie-opstellingen, ademtechnieken, coaching, regressietechnieken, RET, (emotioneel) lichaamsgericht werk, heling, affirmaties, Bach remedies.